Bokföra själv eller få hjälp med redovisning?

Alla företag oavsett storlek är bokföringsskyldiga. Som med allt annat finns det för- och nackdelar. Gör du bokföringen själv får du en bra insyn i ekonomin men samtidigt tar det mycket av din tid som företagare. Med en full ekonomiservice får du mer tid till att fokusera på det du är bra på. Vad som som är bäst för just ditt företag kan bara du veta. Vill du slippa ha koll på exempelvis alla regler är det helt klart en fördel att anlita hjälp med redovisningen.

Fördelar med att sköta redovisningen själv

Väljer du att sköta din egna bokföring får du koll på pengarna och en bra överblick på hela företagets ekonomi. Du vet vad månadens resultat blir och du kan enkelt jämföra med exempelvis förgående månad. Du kan snabbt ta beslut baserat på företagets ekonomi. Det du ska ska tänka på är att du måste använda ett program som är godkänt efter bokföringslagen du kan alltså inte använda dig av ett vanligt kalkylprogram så som Excel för att göra din bokföring. Bokföringen måste skötas löpande den går inte att skjuta upp.

Fördelen med att ta hjälp med bokföringen

De flesta företagare startar med en affärsidé som de verkligen brinner för och vill förverkliga. Det är inte många som brinner för den administrativa delen av företagandet. Därför är det perfekt att kunna få full ekonomiservice. Tar du hjälp av proffs sköter dem allt och har koll på vilka lagar och regler som gäller. Här kan du få hjälp med redovisningen, bokföring, administrativa tjänster, rapporter till skatteverket, lönehantering men även rådgivning inom olika ämnen så som skatt, förberedelser om det uppkommer något oväntat eller liknande.